DIY ripped jeans

Tegenwoordig is het grootste deel van de broeken die in de winkels hangt een ripped jeans. Deze broeken worden steeds populairder, maar je moet er wel echt van houden. Ik vind ze echt geweldig en heb er al meerdere in de kast hangen, maar ik moet er bij mijn grootouders niet mee aan komen. Die vinden het namelijk verschrikkelijk. In de meeste winkels zijn veel verschillende soorten te koop, maar ik vind ze niet allemaal even leuk. Daarbij hou ik ervan om creatief bezig te zijn en daarom leek het mij leuk om zelf een broek te verbouwen. Vandaag dus een DIY ripped jeans.

Benodigdheden:
– fijn zittende spijkerbroek
– grove vijl
– pincet
– schaar
– stanleymesje

Je begint uiteraard met een spijkerbroek. Je kunt zelf kiezen voor een broek die je leuk vind. Ik heb gekozen voor een broek van de H&M, deze broek was in de aanbieding en was 5 euro. Niet zo erg dus als er iets mis zou gaan. Ik zou namelijk nooit een broek van 50 euro gaan verknippen.
Het mooiste vind ik zelf de gaten op de knieën. Hiervoor trek je de broek aan en zet je met een potlood een streepje ongeveer op je knieschijf. Trek vervolgens de broek weer uit en knip met een schaar (of snijd met een stanleymesje) een gat rond het streepje. Let erop dat je niet door de hele broek heen gaat. Vooral met een stanleymesje is de kans hierop groot. Doe dan voor de zekerheid even een stukje karton in de broek.

Vervolgens wil je natuurlijk dat het niet heel gemaakt eruit ziet. Nou kan je de broek gaan dragen en dan wordt het wat rafelig, maar je kan het ook al vooraf doen. Hier voor heb je een pincet nodig. Rondom het gat trek je een beetje aan de spijkerstof en zo lijkt het allemaal wat minder gemaakt.

Nu heb je in principe een broek met alleen gaten op de knieën. Prima natuurlijk, maar je als je een wat apartere broek wil, dan moet je nog even doorgaan. Ik koos ervoor om nog meerdere gaten te maken. Deze heb ik weer op dezelfde manier gemaakt als de gaten op de knieën. Alleen wou ik bij een aantal ook wat meer draadjes zien. Hiervoor kan je 2 scheuren naast elkaar maken en dan met een pincet de dwarsstukjes eruit trekken. Let erop dat dit niet bij iedere broek goed wil. Ik heb zelf een stretchbroek gebruikt en daarbij lukt het niet zo goed. Wil je veel draadjes, kies dan voor een broek met weinig stretch. Bijvoorbeeld een boyfriend jeans.

Als laatste heb ik de broek ook nog een beetje valer gemaakt op een aantal plekken. Hiervoor heb ik een vijl gebruikt. Niet een vijl voor je nagels, maar een hele grove vijl uit de schuur van mijn vader. Dit geeft nog meer effect.

Wat vind jij van de ripped jeans?

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: