DIY shirt met bleek

In een eerdere outfitpost droeg ik al eens een shirtje die ik zelf had bewerkt met bleek. Nu heb ik dit al vaker gedaan en ik kreeg hier al meerdere keren vragen over. Daarom heb ik vandaag weer eens een DIY voor jullie. Dit keer: DIY shirt met bleek.

Deze DIY is voor iedereen erg makkelijk te maken. Het kost ook niet veel tijd, dus in een uurtje moet je wel een shirtje af kunnen hebben. Je hebt ook niet veel nodig, dus voor maar een paar euro heb je een leuk bijzonder shirtje. Niemand die met hetzelfde shirtje loopt, dus je hebt altijd iets speciaals aan.

Benodigdheden:
– zwart shirtje / topje (die van mij kwam van de Action, maar een basic shirt van de H&M is ook prima)
– bleek
– kwasten
– karton
– schilderstape

Stap 1:
Plak met schilderstap een figuur af. Ik heb er zelf voor gekozen om een kruis af te plakken, maar in principe kan dit van alles zijn. Zorg ervoor dat je de schilderstape goed aandrukt, zodat er geen bleek onder kan komen. Doe vervolgens een stuk karton in het shirt. Anders drukt het door naar de achterkant.

Stap 2:
Nu is het tijd om bleek toe te voegen aan het shirt. Dit kan je op meerdere manieren doen. Je hebt qua kleur twee opties: je gebruikt gewoon de bleek direct uit de fles (dan wordt de kleur intenser oranje) of je mengt het met water (dan wordt de kleur wat lichter). Ik heb eigenlijk een combinatie van beide gebruikt. Zo krijgt je wat meer diversiteit en dimensie in je shirt. De niet verdunde bleek kan je gewoon direct uit de fles op het shirt doen. De verdunde bleek heb ik met een kwast aangebracht. Je kan zelf bepalen hoe je wil dat je shirt eruit komt te zien. Laat je creativiteit maar zien!

Stap 3:
Laat het shirt een tijdje drogen. Dit is nog wel even uitproberen. Des te langer je het laat drogen, des te donkerder de kleur wordt. Ik heb het maar een paar minuten laten drogen. Zo wordt het niet te donker. Daarna doe je het shirt in een emmer met lauw water. Even een paar minuten laten zitten en dan vervolgens ophangen om te drogen. Een paar uur later heb je een super gaaf en origineel shirt.

Lijkt het jouw leuk om ook zo’n shirt te maken? Of heb je geen tijd en wil je er één kopen. Ik verkoop ze ook op mijn Etsy shop of via de mail: https://www.etsy.com/nl/shop/Leavies?ref=shop_sugg / leoni.padding@gmail.com

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: