Discussie: ripped jeans ja of nee?

De trend op broekengebied is de laatste twee jaar wel de ripped jeans. Hier zijn voorstanders en tegenstanders van te vinden. Maar wat vind ik zelf nou van deze trend en draag ik ook wel eens een ripped jeans. Oftewel discussie: ripped jeans ja of nee?

Nou ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben namelijk gek op de ripped jeans! Ik denk dat meer dan de helft van mijn broeken een scheur of gat hebben. Een deel daarvan is zo gekocht, maar ik heb ook een aantal zelf verbouwd. Heerlijk om te doen namelijk en al helemaal als je niet precies de broek kan vinden die je graag zou willen hebben. Maar uiteraard begrijp ik dat er ook mensen zijn die het helemaal niets vinden.

Ja
Waarom zou iedereen eigenlijk een ripped jeans moeten hebben? Nou dat antwoord is eigenlijk heel simpel: omdat het er te gek uitziet. Je outfit wordt namelijk net even iets meer bijzonder dan dat je met een normale broek hebt. Anders wordt er vaak niet op je broek gelet, maar zodra je een ripped jeans aanhebt kijken mensen toch sneller naar je broek. Oftewel je valt meer op met je kleding. Heerlijk toch! Door alleen maar je gewone jeans te vervangen voor een ripped jeans kan je je simpele outfit meteen een stukje specialer maken. Plus je hebt zo ontzettend veel keuze. Broeken met alleen scheuren op de knieƫn, broeken met overal scheuren, heel veel scheuren of juist maar een paar, echt alles is de vinden. Dus je kan bijna dezelfde outfit iedere keer weer een beetje anders maken. Leuk toch!

Nee
Natuurlijk begrijp is ook wel dat er tegenstanders zijn. Die geef ik ook niet altijd ongelijk. Het vaakste hoor je dat mensen het ordinair vinden. Nou ben ik het hier echt niet meer eens, maar er zijn inderdaad broeken te vinden waar zo ontzettend veel gaten in zitten. Deze zou ik ook ordinair vinden. Maar een paar gaten kan natuurlijk. Nu hoor ik dit commentaar wel meestal van mijn oma’s. Tsja die begrijpen de trend gewoon niet. Begrijpelijk want in hun tijd had je deze broeken niet. Ook moet je natuurlijk wel oppassen bij welke gelegenheid je deze broeken aandoet. Je kan natuurlijk niet op iets heel nets (bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek) komen in een ripped jeans. Dan moet je toch wat netter en representatiever zijn.

Mijn mening is wel duidelijk, maar wat vind jij van deze trend?

2 Comments

 1. Sandra

  december 12, 2017 at 1:17 am

  Zo grappig want in de jaren 80 of was het begin 90-er jaren was het ook super hip. Meestal met scheuren op de knie en onder de billen. šŸ˜‰

  1. admin

   december 12, 2017 at 9:24 am

   Oh echt? Dat zou ik dan weer nooit aandoen XD scheuren aan de voorkant oke, maar onder de billen.. Nee bedankt!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: