Trends: winterjassen 2017 / 2018

Helaas is vorige week de winter dan echt begonnen. Natuurlijk was het al een tijd niet echt tijd meer voor zomerjassen, maar nu zijn de winterjassen echt wel nodig. Gelukkig zijn er dit jaar weer veel leuke nieuwe trends op het gebied van winterjassen. Daarom heb ik een aantal verschillende trends voor je op een rijtje gezet. Wat moet je nu echt aanschaffen om er deze winter een beetje trendy bij te lopen? Trends: winterjassen 2017 / 2018.

Teddyjas
De teddyjas zie je de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Niet alleen de winkels hangen er vol mee, maar ook veel meiden hebben daadwerkelijk een teddy jas aan. Je hebt deze jassen en verschillende stijlen en kleuren. Deze jassen lijken wel een beetje op de bontjassen, maar zijn net wat minder harig en daarnaast ook lekker zacht. Voor ieder wat wils dus. Ik heb zelf ook een teddyjas en vind hem erg gaaf. Alleen jammer dat de jassen vaak helemaal niet zo dik zijn. Het lijkt wel alsof mooie jassen gewoon altijd veel te dun gemaakt worden. Stom want je wilt natuurlijk er ook niet als een wintersporter bijlopen. Mijn jas komt bij de Primark vandaag en was 35 euro volgens mij. Het is een beige jas en redelijk lang.

Trenchcoat
De trenchcoat is in het verleden al meerdere keren in de mode geweest. Dat is hij dit jaar weer. Van oorsprong komt de trenchcoat uit het leger en was het een echt statussymbool. Qua uiterlijk lijkt het wel een beetje op een regenjas maar dan van een andere stof. De jassen zijn ook dit keer weer niet zo warm. Helaas, want de jassen zijn echt mooi. Ik vind de jassen vooral mooi bij nettere gelegenheden. De meeste andere jassen zijn wat meer streetstyle, maar de trenchcoat is wat netter. Ik heb zelf geen winter trenchcoat, maar heb er wel één voor in de zomer.

Fake fur
Dit jaar zijn de bontjassen weer helemaal terug. Uiteraard kies je wel voor een fake fur, want echt bont.. Tsja dat draag je gewoon niet. Voordeel van deze jassen is dat ze in ongelofelijk veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Probeer daarom ook eens een andere kleur. Bijvoorbeeld lichtroze of lichtblauwe bontjassen zijn erg mooi plus ook nog eens heel erg opvallend. Bijna niemand loopt ermee. Heerlijk toch! Ook zie je steeds meer de panterprint bontjas voorbij komen. Indien goed gecombineerd zijn die ook prachtig. Zelf heb ik uiteraard ook een fake fur jas in de kleur beige. Ik had liever een wat opvallender kleurtje gehad, maar die waren mij echt te duur. Ach deze is ook erg mooi. Voordeel aan deze jassen ten opzichte van de teddyjas is dat ze erg lekker warm zijn. Nadeel is weer dat de jassen niet bepaald waterdicht zijn (lees: 2 dagen op de verwarming had hij wel nodig na een stortbui).

Spijkerjas met teddy
Afgelopen zomer/voorjaar en najaar waren de spijkerjasjes helemaal hip. Mooi maar als het wat kouder wordt voldoen deze natuurlijk niet meer. Daar is wat op gevonden en in de kledingwinkels vind je nu overal een spijkerjas gecombineerd met teddy. De binnenkant is gevoerd en de meeste hebben ook een teddykraag. Heerlijk als het wat kouder wordt en daarnaast ook meteen erg trendy. Helaas voldoen de jassen niet als het regent. Waterdicht kun je ze namelijk niet bepaald noemen. Zelf heb ik ook een gevoerde spijkerjas. Alleen dan niet in de spijkerstofkleur, maar gewoon in het zwart. Wel zo praktisch want het past echt overal bij.

Puffy coat
De naam puffy coat doet misschien wel een belletje rnkelen, maar over het algemeen zie je deze jassen nog niet echt vaak in Nederland. Misschien komt dat omdat het nog niet heel erg koud is, maar toch is deze trend behoorlijk groot. Eigenlijk zegt de naam het al: het is een dikke puffy jas. Lekker dik en dus ook heerlijk warm. Ook deze jas is weer te verkrijgen is veel verschillende kleuren en lengtes. Toch zou ik zelf niet zo snel zo’n jas kopen. Ik vind namelijk dat ik er nogal een Michelinmannetje van word. Dit heeft niet veel te maken met of je nou dun of dik bent, maar dit lijkt gewoon zo door de vorm van de jas. Wel is het een heerlijke jas als het koud is in tegenstelling tot de meeste andere jassen.

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: